Baranja nije imala problema sa koronavirusom

110

Specifičan geografski položaj Baranje, prostor omeđen Dunavom i Dravom, činio je na neki način prirodnu izolaciju od ostatka države za vreme pandemije koronavirusa pa zbog toga nije bilo ni mnogo zaraženih.

U Jagodnjak smo došli kako bi ispratili popularnu „Kulenijadu“, ali bila je to i prilika da sa predstavnicima opštinske vlasti porazgovaramo o njihovom iskustvu sa provođenjem mera bezbednosti tokom borbe protiv širenja virusa Korone, kao što smo već učinili sa predstavnicima opština Erdut, Borovo, Trpinja, Negoslavci i Šodolovci.

– Relativno smo rano i na vreme prepoznali opasnost i među prvim opštinama smo preduzeli mere. Stopirali smo rad vrtića, udruženja i sportskih klubova čak četiri dana pre naređenja županijskog štaba civilne zaštite. Nismo imali nekih većih problema. S područja naše opštine niko nije bio ni zaražen, a i sama Baranja je imala jako malo obolelih, uglavnom su to bili ljudi koji su se zarazili u osječkoj bolnici – pojašnjava stanje za vreme pandemije virusa k..

The post Baranja nije imala problema sa koronavirusom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article