Balkanci zadali muku Nemcima! Otkrivena tri trika kojima se “bager mafija” služi kako bi ukrala džinovske mašine!

106

Nemačka već danima bruji o “bager mafiji”, povezanoj sa balkancim, a koja krade po Nemačkoj velike građevinske mašine, koje završavaju na Balkanu, prenosi “Telegraf”.

Trag “bager mafije” uglavnom vodi do Hrvatske, ali i Srbije i BiH, a nemačka policija nikako ne uspeva lopovima da stane na rep.

Mašine koje ukradu, piše Špigel (Der Spiegel), uglavnom završavaju u Hrvatskoj, zbog čega je i tamošnja policija bila uključena u istragu, prenosi Jutarnji.

“Na području dve policijske uprave 2017., 2019. i 2020. godine sprovedena su kriminalistička istraživanja tokom kojih je pronađeno i oduzeto pet radnih mašina za koje je utvrđena sumnja da su ukradeni na području SR Nemačke. Nadalje, hrvatska policija preko međunarodne policijske saradnje, a u skladu sa međunarodnim ugovorima i članstvu u međunarodnim organizacijama ostvaruje saradnju i s nemačkom policijom”, kazali su za Slobodnu Dalmaciju iz Kabineta ministra.

“Bager-mafija” sa Balkana hara Nemačkom! Evo kako varaju firme!

Zašto se kr..

The post Balkanci zadali muku Nemcima! Otkrivena tri trika kojima se “bager mafija” služi kako bi ukrala džinovske mašine! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article