Azenhas do Mar – ljubav na prvi pogled

29

Ako želite da se odmorite od dosadnog gradskog života, Azenhas do Mar je prava destinacija za vas. Smešten između okeana i stena, ovaj mali grad ima pravu nebesku poziciju, ali ta privilegovana pozicija nije jedino što ga čini čarobnim

Azenhas do Mar je naselje koje se nalazi na litici nedaleko od Lisabona, u blizini Sintre, i spada u najcenjenije i najuzbudljivije plaže u Evropi. Njega od ostalih gradića Evrope i sveta izdvajaju neverovatne plaže sa belim kućama koje iz pozadine diskretno ulepšavaju pejzaž, a posebno su atraktivni bazeni napravljeni u liticama i stenama.

Azenhas do Mar – ljubav na prvi pogled

Zbog neverovatnog pogleda koje nudi, ova destinacija je podjednako popularno turističko odredište i zimi i leti, pruža jedinstvenu priliku da se divite velikom Atlantskom okeanu koji je ovde izuzetno fotogeničan.

Azenhas do Mar je mali primorski gradić koji se nalazi u Sintri, a od Lisabona je samo 30 kilometara, pa se do njega relativno brzo i lako stiže. Osim već organizovanih turističkih tura, iz Lisabona možete u sopstvenoj režiji doći vozom ili autobusom. Od stanica u Sitri neće vam trebati više od 10 minuta peške do ovog malog raja.

Azenhas do Mar – ljubav na prvi pogled

Cene smeštaja su vrlo popularne, noćenje po osobi je oko 20 evra, dok apartmani za porodice mogu koštati i do 140 evra po noći. Većina turista ističe jedu stvar, kažu da je večera u restoranu u ovom gradu, dok sunce polako zalazi idealan i u stvari jedini pravi način da se završi dan.

Original Article