Automobilom namerno naletao na motocikliste u Nemačkoj, sumnja se na terorizam!

121

Muškarac iračkog porekla namerno je autom naletao na motocikliste na delu berlinskog autoputa kada je najmanje jedna osoba zadobila povrede opasne po život.

“U sadašnjoj fazi istrage pretpostavljamo da je ovo islamistički motivisan napad. Verski motivisana pozadina ne može biti isključena”, rekao je berlinski senator za unutrašnje poslove Andreas Gizel.

Šest osoba je sinoć povređeno, troje teško, kada je 30-godišnji vozač automobilom navodno namerno naletao na motocikliste, naveli su berlinski tužioci i policija.

Sudari na tri različita mesta dogodili su se u vreme špica na autoputu BAB100 nešto pre 19 sati po lokalnom vremenu i zbog njih je potpuno zatvoren taj deo autoputa što je jedna od glavnih berlinskih saobraćajnih arterija.

Među troje teže povređenih ljudi jedna osoba je životno ugrožena sa povredama glave i kičme, rekao je tužilac Martin Steltner.

“Činjenica da je osumnjičeni moguće patio od psiholoških problema ne olakšava ovu stvar. Ako se lični problemi pomešaju sa ver..

The post Automobilom namerno naletao na motocikliste u Nemačkoj, sumnja se na terorizam! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article