Austrijanci i Nemci napuštaju Jadran, ne mare ni za novac: “Gledaju da što pre zbrišu”

100

Nakon što je Austrija uvela stroge mere za svoje državljane po povratku sa letovanja iz Hrvatske, i nemački turisti pre kraja letovanja napuštaju Jadran ne mareći pritom ni za novac koji su već dali, piše splitska Slobodna Dalmacija.

“Čim pročitaju da nešto više nije sigurno, zavlada panika, gledaju da što pre zbrišu”, rekao je jedan stobrečki iznajmljivač apartmana za splitski dnevnik, nakon što su jedan od apartmana u subotu iznenada napustili gosti iz Nemačke.

Čim su čuli da Austrija uvodi restrikcije za povratnike iz Hrvatske tako su se i pojedini Nemci, u strahu od gužvi i čekanja na granici, proteklog vikenda pridružili hiljadma austrijskih državljana.

Juče od ponoći je za austrijske povratnike iz Hrvatske stupilo na snagu pravilo o obaveznom predočenju negativnog PCR testa koji ne sme biti stariji od 72 sata. Ukoliko ga nemaju, moraju se testirati u roku od 48 sati i otići u karantin dok rezultati ne budu dostupni.

Koliko državljana Austrije još provodi godišnji odmor u Hrva..

The post Austrijanci i Nemci napuštaju Jadran, ne mare ni za novac: “Gledaju da što pre zbrišu” appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article