Austrija proširuje upozorenja i za omiljenu destinaciju svojih državljana

108

Austrija je danas odlučila da proširi upozorenje na putovanja na Balearska ostrva, što stupa na snagu u ponedeljak, a ujedno je vlada donela i odluku da pojača kontrole na svojim granicama, saopštio je danas posle podne austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Kurc je, na konferenciji za štampu, kazao da je Austrija dobro prošla kroz ovo leto, uspela da sva žarišta epidemije korona virusa drži pod kontrolom, ali i da je poslednjih dana suočena sa pogoršanom situacijom.

“Kada se sagleda detaljno situacija, najveća grupa novozaraženih su povratnici sa letnjeg odmora. Suočeni smo sa izazovom da su se mnogi koji se vraćaju sa odmora tamo i zarazili. Često se radi o mladim ljudima koji su bez simptoma, ali mogu da zaraze druge“, objasnio je kancelar.

On je ukazao da je na to reagovano donošenjem odluke o upozorenju na putovanje u Hrvatsku.

Sada, kako je dodao, vlada je donela odluku da izda upozorenje za španska Balearska ostrva, a to upozorenje važi od ponedeljka.

“Svi koji se vrate posle..

The post Austrija proširuje upozorenja i za omiljenu destinaciju svojih državljana appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article