Australija hoće i treći olimpijski plamen

88

Australija će pokušati da i treći put dobije organizaciju Olimpijskih igara. Sada je već izvesno da će se Brizbejn, odnosno regija jugoistočnog Kvinslenda kandidovati za domaćina Igara 2032, pošto je vlada ove države potvrdila interesovanje da se uključi u trku.
To je saopštila premijerka Kvinslenda Anastasija Palaščuk posle razgovora sa predsednikom Australijskog olimpijskog komiteta (AOC) Džonom Koutsom početkom ove nedelje.

– Održali smo veoma konstruktivan razgovor o mogućnosti održavanja Olimpijskih igara u Kvinslendu 2032. Sastanak je bio pozitivan i od izuzetne važnosti, jer smo postigli dogovor da se radna grupa za pripremu olimpijske kandidature ponovo okupi početkom 2021. godine i da analizira sve korake kroz koje moramo da prođemo kako bismo se kandidovali – rekla je Palaščuk.

Premijerka Kvinslenda je podsetila da su se savezni premijer Skot Morison i predsednik AOC Džon Kouts nedavno sastali u Tokiju sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom. Stoga ć..

The post Australija hoće i treći olimpijski plamen appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article