ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić” i Zajednica srpskih klubova otvaraju biblioteku u Beču

145

ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić”, zajedno sa Zajednicom srpskih klubova u Beču, otvara biblioteku u glavnom gradu Austrije, koja će ujedno biti i multimedijalni centar.

ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić” osnovano je, između ostalog, sa ciljem da oživi lik i delo Vukove kćerke, negujući srpski jezik, s namerom da, između ostalog, nastavi da gradi mostove kulture i saradnje između Srbije i Austrije.

Činjenica da nagrada, koja se dodeljuje u Srbiji najboljim bibliotekarima nosi ime „Mine Karadžić”, kojoj je predsednica Društva prof. Svetlana Matić posvetila knjige na nemačkom i srpskom „Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić”, navelo je Upravu Društva da donese odluku da novootvorena biblioteka ponese ime poznate umernice, prvodioca i književnice Mine Karadžić. S obzirom na značaj književnosti u negovanju srpskog jezičkog i kulturnog identiteta našeg naroda u milionskom srpskom rasejanju, a da u Beču, po nekim procenama, živi preko dvesta hiljada Srba, tamo gde ima korisnika, treba o..

The post ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić” i Zajednica srpskih klubova otvaraju biblioteku u Beču appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article