Arno Gujon najavi sprske škole u Rusiji nakon 20 godina

15

18.04.202118.04.2021

Arno Gujon u poseti Rusiji
Foto: arhiva Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

„Više od 100 srpske dece pohađaće dopunske škole koje će u Moskvi, Sankt Petersburgu i Sočiju biti otvorene u septembru“, rekao je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon za Tanjug. Arno Gujon je boravio nedelju dana u Rusiji i tom prilikom se susreo sa mnogobrojnim predstavnicima srpkog rasejanja.

„Rusija je jedna od retkih zemalja gde ima naših ljudi, a dopunske škole ne rade duže od 20 godina i zato nam je bio cilj da odemo tamo i da pokrenemo stvari sa mrtve tačke. Otvaranje škola izuzetno je važno za srpsku decu ali i za Ruse koji su u braku sa građanima Srbije i žele na srpskom da razgovaraju za svojom decom i tazbinom“, preneo je Tanjug reči Arnoa Gujona.

On je naveo da očekuje da će do septembra, kako se vest o dopunskim školama bude širila, interesovanje rasti te da će biti pokrenuto nekoliko odeljenja u svakoj od tri škole.

„Do..

The post Arno Gujon najavi sprske škole u Rusiji nakon 20 godina appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article