Anonimni muškarac telefonski pretio vukovarskom svešteniku

51

Za vukovarske Srbe svaki 18. novembar već godinama je dan kada je bolje da ih nema na ulicama grada jer u njega, osim onih mirnih ljudi koji su tu zaista došli kako bi izrazili svoje duboko poštovanje za hrvatske žrtve koje su ovde pale 1991. godine, sa svih strana dolaze i oni kojima je to prilika da na razne načine pokažu koliko su im Srbi mrski i da malo podignu međunacionalne tenzije.

Do sada bar nije zabeleženo da se išlo dalje od crnih majica, šalova i zastava sa HOS-ovim grbom koji u sebi ima i ustaški pozdrav, ali dan uoči vukovarske kolone prekoračena je i ta granica.

Poručio Srbima da se sele iz grada
Naime, vukovarskom proti Saši Kuzmanoviću nepoznata muška osoba telefonom je uputila uvredljive reči i pretnje te „naredbu“ svim Srbima da se sele iz ovog grada.

– Na telefon se nisam javio ja nego moja supruga, a prvo pitanje tog gospodina je bilo da li je dobio Srpsku pravoslavnu crkvu u Vukovaru. Nakon što je dobio potvrdan odgovor, nepoznati muškarac počeo je da vređa i d..

The post Anonimni muškarac telefonski pretio vukovarskom svešteniku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article