Amsterdam ne želi turiste nazad

79

Gradske vlasti u Amsterdamu poručuju turistima širom sveta da grad još uvek nije spreman za njih, i da je pitanje hoće li u nekom narednom periodu uopšte i biti opet “onaj stari“ grad koji rado dočekuje sve goste

U cilju sprečavanja eventualnog širenja koronavirusa, i stvaranja velikih gužvi po gradu, vlasti Amsterdama su odlučile da na neki način odvrate turiste od dolaska u grad.

Ovaj grad je poznat kao posebno aktuelna turistička destinacija u Evropi, i prekomerni turizam je ovde odavno pokazao svoje ne baš tako prijatno lice, pa su vlasti pokrenule veliki broj inicijativa koje bi ograničile broj posetilaca u gradu, posebno vikendima.

Kako zvaničnici ističu, i potpuno su u pravu, masovni turizam i koronavirus nikako ne idu zajedno, posebno u gradskom jezgru, uskim gradskim ulicama i malim trgovima na kojima se okuplja izuzetno veliki broj turista.

Za sada je ovo samo savet i molba, nije isključeno da se Amsterdam zatvori potpuno za turiste ukoliko prekomerni turizam ponovo krene da osvaja grad.

Original Article