Američke kompanije zainteresovane za ulaganja u IT sektor u Srbiji

8

20. jul 2021. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rezultat prvog dana razgovora sa predstavnicima američkih kompanija u Njujorku najave tri ili četiri nove investicije u Srbiju.

Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj poseti SAD, rekla je, nakon sastanka sa više od 50 članova njujorškog ogranka organizacije „Young Presidents Organizations“, da je izuzetno zadovoljna razgovorima u Njujorku, budući da su najavljene investicije ili investicioni fondovi za naša preduzeća, pamet i mlade talente.

Ona je navela da ta globalna elitna organizacija okuplja predsednike, vlasnike i članove top menadžmenta izuzetno uspešnih kompanija, mlađih od 45 godina, napomenuvši da je sagovornike upoznala sa rezultatima koje je Srbija postigla i sa svim što čini.

Premijerka je istakla da je naišla na veoma dobar prijem i da su učesnici sastanka najavili da će doći u Srbiju i da će investicije koje su planirali u druge delove sveta, poput Indije, preusmeriti na našu z..

The post Američke kompanije zainteresovane za ulaganja u IT sektor u Srbiji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article