Ambasadorka Srbije u Berlinu dr Snežana Janković učestvovala na onlajn konferenciji „Istočni Brandenburg se sastaje sa Balkanom

58

06.11.202106.11.2021

Ambasadorka Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković
Foto: Ambasada Republike Srbije u Berlinu

Ambasadorka Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković je, u okviru programa „Istočni Brandenburg se sastaje sa Balkanom“, učestvovala na onlajn konferenciji o saradnji sa Srbijom u organizaciji Industrijske i trgovinske komore Istočni Brandenburg. U svom izlaganju, ambasadorka je govorila o bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, naglašavajući visok nivo političkog dijaloga i odlične ekonomske odnose dve zemlje. Istakla je prioritete Vlade Republike Srbije i institucionalnu podršku jačanju ekonomske saradnje Srbije i Nemačke preko Privredne komore i Razvojne agencije Srbije. Posebno je naglasila potencijale za saradnju koje nudi inicijativa „Otvoreni Balkan“ i pozvala nemačke kompanije da prate njen razvoj i učestvuju u projektima, prenosi Ambasada Republike Srbije u Berlinu.

Dr Janković je naglasila da je, uprkos pandemiji, održan izuzetno visok nivo političkog dijaloga sa..

The post Ambasadorka Srbije u Berlinu dr Snežana Janković učestvovala na onlajn konferenciji „Istočni Brandenburg se sastaje sa Balkanom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article