7 Days for Future – šta se to novo kuva u Beču?

229

Situacija sa korona virusom je u velikoj meri promenila dosta stvari, a na koje je načine je uticala i na ugostiteljstvo, govori nam priča kompanije ZIRP Insects

U Beču je realizovana ideja o novoj liniji proizvoda baziranoj na insektima. Osnivač kompanije ZIRP Insects Kristof Toman je došao na jednu pragmatičnu ideju da iskrosti sve benefite novonastale situacije u ugostiteljstvu koju je izazvala kriza korona virusa, i osveži evropsku gastronomiju insektima.

Insekti su, kako tvrde, izuzetno hranljivi, i mogu da postanu izuzetno efikasna namirnica bogata aminokiselinama, nezasićinim masnim kiselinama, proteinima, i ostalim hravljivim i neophodnim sastojcima.

Osnivač kompanije kaže da je ideja stara nekoliko godina, a da je ponuda određenih insekata u supermarketima postala bolja. On pre svega ovu hranu naziva “hranom budućnosti” posebno zbog sve ozbiljnijeg problema sa klimatskim promenama.

Za sada u ponudi nova linija “hrane budućnosti” ima 7 različitih gotovih jela, kao i određene vrste mešavina od brašna za dalju pripremu hrane koja je napravljena od potpuno prerađenih insekata. Linija se zove „7 Daysfor Future“ i sadrži supu, falafel, rižoto, pljeskavice od ovasa, mešavinu od brašna, kolačiće brauni i palačinke.

Original Article