51. Međunarodni susret Dece Evropi – Radost Evrope „Novi snovi“

35

04.10.202005.10.2020

Specijalna emisija povodom 51. manifestacije Radost Evrope
Foto: arhiva DKCB

Međunarodni susret dece Evrope Radost Evrope svake prve nedelje oktobra okupi u Srbiji decu iz preko dvadeset zemalja Evrope i sveta, koja kroz igru, crtež, muziku i ples pokazuju običaje i tradiciju svoje zemlje. Tokom tog susreta Beograd postaje dečja prestonica Evrope iz koje u svet šalje najlepšu sliku o sebi, svojoj kulturi, tradiciji i gostoprimstvu. Organizator ove manifestacije je Dečiji kulturni centar Beograd (DKCB).

Pod sloganom „Novi snovi“, ovogodišnji festival prijateljstva, kulture, tradicije i dečje igre ove godine održava se u novoj i drugačijoj formi, okupljajući decu iz četrnaest zemalja u specijal emisiji posvećenoj 51. Međunarodnom susretu dece Evrope.

– Svaka nova Radost Evrope donosi nam nove generacije i njihove nove snove i realnosti. „Novi snovi“ ove godine predstavljaju želju da se maštanjem, igrom, umetnošću i prijateljstvom prevaziđu izazovi koji su pred n..

The post 51. Međunarodni susret Dece Evropi – Radost Evrope „Novi snovi“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article