15 vekova SRPSKE ISTORIJE u 15 minuta! Ovako je Srbija izgledala u vreme raznih vladara! (VIDEO)

123

Poduhvat da se srpska istorija sa čak 15 vekova prikaže u trajanju od svega 15 minuta zvuči gotovo nemoguć. Međutim, Youtube kanal “Serbian Mapping” objavio je rad u saradnji sa Davidom Blagićem koji predstavlja animaciju cele (internacionalno prihvaćene) zabeležene srpske istorije od 631. godine pa sve do danas, počevši sa dinastijom Svevladovića.

Кako se navodi u opisu ovog videa koji je privukao pažnju kako Srba, tako i zaljubljenika u istoriju iz čitavog sveta, značajniji događaji iz svake godine su ukratko spomenuti u “Events” delu ovog videa, dok su veliki i uticajni događaji opisani detaljnije (Toplički ustanak, Prvi i drugi svetski rat, NATO bombardovanje itd.), piše “Serbiantimes.info”.

Takođe, autori mole gledaoce za razumevanje što se tiče pojedinih informacija i brojki žrtava koje su često diskutabilne zbog neslaganja pojedinih strana konflikta, kako bi imali na umu da se razlikuju od izvora do izvora.

Кorišćena literatura i istorijski izvori su navedeni ispod u deskripc..

The post 15 vekova SRPSKE ISTORIJE u 15 minuta! Ovako je Srbija izgledala u vreme raznih vladara! (VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article