​Uređena dečija biblioteka u učionici Kulturnog centra u Parizu

94

07.12.202007.12.2020

Opremanje bibliotekeDivne knjige za đakeFoto: Srpska škola Francuska, Italija i Slovenija

​Nakon što je školska biblioteka u Bondiju kraj Pariza obogaćena izuzetno retkim knjigama poznatih srpskih pisaca sa originalnim posvetama autora, dar profesora orijentalnih jezika i bibliotekara u penziji Dejana Bogdanovića stigla je još jedna lepa vest iz glavnog grada Francuske. Nastavnice srpske škole pariskog regiona uredile su dečiju biblioteku u učionici Kulturnog centra Srbije u Parizu. Biblioteka za sada broji 500 knjiga klasične i savremene dečje književnosti.

„Knjige su prikupljane u poslednjih nekoliko godina. Većinu vrednih, odabranih naslova sa obrazovnim igrama za decu školi je prošle školske godine poklonilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Jedan deo knjiga čine donacije Saveza Srba Francuske i nastavnica u Pariskom regionu. U odeljenju dečje školske biblioteke u Parizu zavedena su i dela koja su darovali pisci, udruženja..

The post ​Uređena dečija biblioteka u učionici Kulturnog centra u Parizu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article